Meest gestelde vragen over cryptovaluta

1. Wat is Pay with Crypto?

Pay with Crypto is een betaalmethode waarmee u met cryptovaluta op uw bwin account kunt betalen. Wij doen dit met een gelicentieerde of derde partij Virtual Assets Service Provider (VASP) genaamd BVNK. Zij geven u een vaste wisselkoers voor 1 uur en zetten vervolgens uw cryptovaluta om in euros.

2. Hoe gebruik ik Pay with Crypto op mijn bwin Account?

Eerst moet u er voor zorgen dat u een volledig geverifieerd, actieve account heeft voor meer dan 3 maanden. Zodra u een andere actieve betaalmethode op uw account heeft, dan kunt u door naar de pagina “Betaalmethode” waar u nu de optie vindt om te betalen met Pay with Crypto.

3. Welke cryptovaluta’s zijn beschikbaar met de Pay with Crypto methode?

U kunt het volgende gebruiken om op uw bwin account te storten BTC, ETH, LTC, USDC & USDT (ERC20 & TRC20).

4. Kan ik elke Crypto Wallet gebruiken om geld te verzenden?

Ja, echter als het alleen afkomstig is van een legitieme bron. Houdt u alstublieft rekening mee dat het af en toe langzamer kan zijn met het verzenden met een “custodial wallet” in plaats van een “direct wallet”.

5. Hoe stort ik met Pay with Crypto?

  1. Het is simpel! Ga naar u betalingsmethode pagina, kies vervolgens “Pay with Crypto” en volg de stappen om u stortingsbedrag in te voeren.
  2. Vul vervolgens uw retour/ontvangst adres in – deze vind u in uw persoonlijke crypto wallet. Zorg er alstublieft voor dat dit adres overeenkomt met de cryptovaluta die u heeft gekozen. Bijv. als u een Ethereum stort, gebruik dan een Ethereum retouradres.
  3. Vervolgens brengen wij u naar de crypto-pagina van BVNK, waar u een aftelklok van 1 uur ziet. U moet uw transactie binnen deze tijdslimiet voltooien.
  4. Het meest belangrijke informatie op deze pagina is het verschuldigde cryptobedrag en het cryptoadres. Wij raden u aan om altijd de exacte bedragen van dit scherm te kopieren en direct in uw persoonlijke cryptowallet te plakken. U kunt ook uw adres scannen met een QR-code rechtstreeks naar uw crypto wallet.
  5. Open nu uw persoonlijke crypto wallet en kopieer de exacte hoeveelheid crypto, zoals weergegeven in het voorbeeld hierboven, kopieer het exacte crypto adres en plak dit in de vereiste velden. Zorg ervoor dat u het bedrag niet in EUR op uw persoonlijke wallet invoert, u moet alleen het cryptovaluta bedrag invoeren dat we hebben gegeven. Bijv. 0.01274566 in de schermafbeelding hierboven.
  6. Vervolgens, controleer uw betaling en verzend. Dit duurt meestal een paar minuten. Zorg er alstublieft voor dat uw gegevens correct zijn en overeenkomen voordat u verzendt. Wanneer u de cryptovaluta naar het verkeerde wallet-adres stuurt, kunnen  we de cryptovaluta niet terugstorten op uw account
  7. Wanneer uw betaling is voltooid, kunt u terugkeren naar uw bwin account om uw bijgewerkte saldo te vinden.

6. Wat is een “retour/ontvangst” adres en waarom wordt mij gevraagd dit te voorzien voordat ik stort?

Dit is het adres dat u gebruikt om cryptovaluta in uw persoonlijke wallet te ontvangen. We gebruiken het om 2 redenen:

  • Om controles uit te voeren en ervoor te zorgen dat uw cryptovaluta legitiem is.
  • Om uw geld terug te geven als we om welke reden uw account niet kunnen crediteren.

Daarom vragen wij van u om ervoor te zorgen dat het de correcte adres is en dat het overeenkomt met cryptovaluta die u stort.

7. Staat de crypto-wisselkoers die word weergegeven vast?

U zult twee keer een wisselkoers zien. De eerste, waar u een stortingsbedrag invoert, is slecht als richtlijn. De vaste wisselkoers is wat u ziet op de BVNK Crypto-pagina waar u wordt doorverwezen. Vergeet niet dat het tarief slechts voor 1 uur vast staat. Dus stuur alstublieft het exacte bedrag binnen de tijd, of anders moet u opnieuw beginnen en een nieuwe wisselkoers krijgen.

8. Ik heb de verkeerde hoeveelheid cryptovaluta naar mijn bwin account gestuurd. Wat gebeurt er met mijn geld?

Maak u geen zorgen, dit is alleen een probleem als u een bedrag heeft betaald dat de limieten op uw account overschrijdt. Wanneer dit gebeurt, laten we het weten en krijgt u uw geld terug.
Anders accepteren wij uw betaling alsnog of u nu te weinig of te veel heeft betaald en laten we u weten hoeveel u daadwerkelijk heeft overgemaakt.

9. Ik heb per ongeluk te veel betaald – waarom hebben jullie dit nog niet gecrediteerd?

We crediteren alleen te veel betaalde bedragen als ze niet in overtreding zijn met interne transactielimieten of zelf ingestelde stortingslimieten die u mogelijk op uw account heeft. Gelieve contact op te nemen met onze klantenservice wanneer dit het geval is.

10. Zijn er kosten verbonden aan Pay with Crypto?

Ja, deze staan bekend als netwerkkosten. Dit gebeurt elke keer wanneer u cryptovaluta van het ene adres naar het andere verstuurd. Deze kosten zijn afhankelijk van het netwerk dat u gebruikt.

Even ter informatie, de handelskosten voor cryptovaluta kunnen vaak veranderen en varieren per beurs, de handelsactiviteit van de handelaar en de type transactie. Ze varieren momenteel van 0% tot 4,5% op populaire beurzen.

11. Hoe lang duurt het voordat mijn cryptovaluta op mijn bwin account wordt bijgeschreven?

Dit is afhankelijk van de cryptovaluta die u gebruikt en hoeveel u verstuurt. Dit duurt meestal een paar minuten maar in zeldzame gevallen, kan het tot 1 uur duren. Sommige wallet providers bieden een snellere afwikkeling tegen een vergoeding.

12.  Wat is het minimale en maximale bedrag dat ik kan storten met Pay with Crypto?

Voor elke transactie, is het minimale stortingsbedrag 10 EUR en het maximale 2000 EUR.

13. Kan ik geld opnemen met Pay with Crypto?

Nog niet, maar we werken er hard aan om deze service snel bij u te krijgen.

Klik hier, voor de volledige en veelgestelde vragen over storten met crypto.

Heeft u meer hulp nodig met crypto? Bezoek onze Help pagina’s voor aanvullende informatie over crypto op bwin